jueves, 28 de agosto de 2014

EL MARTIRIO DE LOS TEMPLOS II. Año 1938... "desvarajuste" en los juzgados catalanes


Tots recordareu que l'any 2008 vam publicar El Martiri dels temples a la diòcesi de Barcelona  (1936-1939), un llibre on es detallava, mitjançant 166 fotografies i centenars de documents  inèdits, la destrucc del patrimoni cultural soferta a les parquies de la diòcesi de Barcelona durant la Guerra Civil. Tam aportàvem documentac sobre l'actuació de les autoritats de la Generalitat de Catalunya i curiositats sobre la participac de personatges com el mariscal Philippe Pétain. L'edic incloïa l'informe secret enviat al Vaticà després de la guerra civil, l'informe confidencial elaborat el 1938 per la Generalitat, i el manuscrit del beat Dr. Pere Tarrés en el qual descriu les destrosses a l'inici de la guerra en nombroses poblacions i la salvac del monestir de Montserrat.
Ara, amb el present treball El martirio de los templos II. Año 1938... “desvarajuste” en los juzgados catalanes, us volem presentar el text íntegre de l'informe confidencial elaborat el 1938 per la Generalitat «Inventario de los edificios de carácter religioso de los territorios de las audiencias judiciales catalanas con expresión de su destino actual». Aquest inclou informació sobre 1.399 localitats de tot Catalunya amb esglésies, rectories i centres parroquials “antigament” dependents de les diòcesis catalanes. Espero que el trobeu tan interessant com jo!


2 comentarios:

  1. Muchísimas gracias por el volumen II, impresionante, hay lectura para rato. ¿El volumen I, el de 2008, está a la venta?

    ResponderEliminar
  2. La verdad es que se nos agotó bastante rápido y tenemos pendiente una segunda edición del volumen I del "Martiri dels Temples". De momento para su consulta podéis venir al Archivo Diocesano de Barcelona. Próximamente podréis adquirir el ejemplar impreso del Martirio de los Templos II en la página web de Bubok http://www.bubok.es

    ResponderEliminar