miércoles, 25 de marzo de 2015

Gaudí esdevé el nostre guia al Museu Diocesà de BarcelonaL’edifici de la Pia Almoina està en obres tant en el seu exterior com en el seu interior. I ho fa per adaptar-se a les noves tecnologies i convertir-se en un museu pioner, ja que serà l’únic centre en el món en què es narraran anècdotes inèdites sobre Gaudí amb realitat virtual. I tot gràcies a uns estudis inèdits que s’han trobat sobre l’arquitecte en què s'explica, amb tot detall, en què consisteix l’art gòtic, romànic, renaixentista i barroc. En aquest document, també es detalla com pretenia progressar Gaudí en l’arquitectura i l’art.
Per tant, amb aquest material inèdit i la introducció de noves tecnologies de realitat virtual, els usuaris podran veure com el mateix Gaudí els hi dóna unes pinzellades sobre la història de l’ars sacra barceloní i els guia a través de totes les peces d’art que componen l’exposició.
En aproximadament dos mesos, el renovat Museu Diocesà tornarà a obrir les seves portes perquè el públic pugui comprovar aquesta juxtaposició entre història i noves tecnologies, entre Gaudí i la realitat virtual, que es fusionaran sota un objectiu comú: oferir les claus de cada període històric i arquitectònic a Barcelona.


El Museu Diocesà de Barcelona es troba en un doble edifici: el canònic i la Pia Almoina. El primer correspon a la part més extrema que dóna a l’Avinguda de la Catedral, edifici rematat per una galeria renaixentista i que conté un sector de les muralles romanes. En aquesta part vivien alguns canonges tot i que altres ho feien en cases particulars. Junt a la Canonja es trobava el menjador, que els canonges obrien tots els dies als pobres per a donar-los de menjar. Es diu que cada dia acudien allà uns 200 pobres. Des de l’any 1989, quan va obrir com a Museu Diocesà de Barcelona, fins a l’actualitat s’han realitzat més de dos centenars d’exposicions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario