miércoles, 25 de marzo de 2015

Gaudí esdevé el nostre guia al Museu Diocesà de Barcelona



L’edifici de la Pia Almoina està en obres tant en el seu exterior com en el seu interior. I ho fa per adaptar-se a les noves tecnologies i convertir-se en un museu pioner, ja que serà l’únic centre en el món en què es narraran anècdotes inèdites sobre Gaudí amb realitat virtual. I tot gràcies a uns estudis inèdits que s’han trobat sobre l’arquitecte en què s'explica, amb tot detall, en què consisteix l’art gòtic, romànic, renaixentista i barroc. En aquest document, també es detalla com pretenia progressar Gaudí en l’arquitectura i l’art.
Per tant, amb aquest material inèdit i la introducció de noves tecnologies de realitat virtual, els usuaris podran veure com el mateix Gaudí els hi dóna unes pinzellades sobre la història de l’ars sacra barceloní i els guia a través de totes les peces d’art que componen l’exposició.
En aproximadament dos mesos, el renovat Museu Diocesà tornarà a obrir les seves portes perquè el públic pugui comprovar aquesta juxtaposició entre història i noves tecnologies, entre Gaudí i la realitat virtual, que es fusionaran sota un objectiu comú: oferir les claus de cada període històric i arquitectònic a Barcelona.


El Museu Diocesà de Barcelona es troba en un doble edifici: el canònic i la Pia Almoina. El primer correspon a la part més extrema que dóna a l’Avinguda de la Catedral, edifici rematat per una galeria renaixentista i que conté un sector de les muralles romanes. En aquesta part vivien alguns canonges tot i que altres ho feien en cases particulars. Junt a la Canonja es trobava el menjador, que els canonges obrien tots els dies als pobres per a donar-los de menjar. Es diu que cada dia acudien allà uns 200 pobres. Des de l’any 1989, quan va obrir com a Museu Diocesà de Barcelona, fins a l’actualitat s’han realitzat més de dos centenars d’exposicions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario