viernes, 27 de mayo de 2016

TOTS ELS CARDENALS DEL SEGLE XX reunits en un treball del Dr. Ramon CastroCardenal és sinònim d'elector del Papa. A més, els cardenals seran els consellers del Vicari de Crist, formant part la majoria d'ells de diferents Congregacions Romanes. Després del Papa, els cardenals ostenten la màxima dignitat i honor en la jerarquia eclesial romana.
Avui us volem presentar els dos volums (encara falta el segon, que està el procés d'elaboració i us el podrem oferir properament) del magnífic estudi que ha realitzat el nostre bon amic i col·laborador Dr. Ramon Castro sobre els cardenals del segle XX.
Com ja hem dit, aquest treball s'ha estructurat en tres volums:
- El primer detalla les dades biogràfiques dels 644 cardenals que han viscut entre l'1 de gener de 1901 i el 31 de desembre del 2000.
- El segon -en procés d'elaboració- desenvoluparà les destinacions de cadascun d'ells, especialment les dels purpurats que han ocupat esglésies particulars, així com les diverses esglésies romanes de les que hagin pogut ostentar la seva titularitat, si és que han estat més d'un.
- Finalment, el tercer volum està dedicat a l'Heràldica, i en particular la que es refereix a aquests membres del Col·legi Cardenalici; en ella es reprodueixen en color natural i color heràldic els escuts dels 612 cardenals, dels quals ha estat possible aconseguir-los, així com un estudi sobre les divises d'aquests escuts.
Felicitem el Dr. Ramon Castro per aquest treball tan ben fet i li donem les gràcies per compartir-lo amb nosaltres!
No hay comentarios:

Publicar un comentario