miércoles, 8 de abril de 2015

El Sant Crist que va presenciar la famosa Batalla de Lepant




Avui us oferim una nova perla de la catedral de Barcelona: la devoció pel Sant Crist de Lepant en el Sermó de les Set Paraules del Divendres Sant. En els dies de Quaresma canvia el seu lloc habitual i passa de la Capella del Santíssim al segon altar entrant a mà esquerra, de manera que sigui més accessible en temps de reflexió i penitència quaresmal.

Si ens hi apropem, veurem que aquest Sant Crist és podria dir que és "morenet" com la Verge de Montserrat, ja que té una pàtina ennegrida a causa dels ciris que s'han cremat i es continuen cremant per aquesta imatge. Això se sap perquè es va netejar una petita part dels peus, però no es va continuar amb la restauració perquè la imatge no semblaria l'original de tan blanca que es tornaria.

Us convido a veure el vídeo i a descobrir els portants i les llegendes que envolten aquesta figura del Sant Crist de Lepant, segons les quals va estar present i va tenir un gran protagonisme en la famosa Batalla de Lepant l'any 1571 a bord de la nau capitana de Joan d'Àustria.

Devoció pel Sant Crist de Lepant


No hay comentarios:

Publicar un comentario